top of page

Historien om Grobund

Der var engang en håndfuld mennesker med en drøm. 

Drømmen om et fællesskab, hvor vi tager vare på hinanden og den Jord, vi bor på - drømmen om bedre tid og mindre rotteræs, iværksætteri og selvstændighed - drømmen om at bygge og bo off-grid og være gældfrie, affaldsfrie og selvforsynende.

 

Drømmen om at leve på en anden måde ...

 

Gode mennesker flokkes til projektet og fra foråret 2015 fortæller de om Grobund bl.a på en håndfuld infomøder på fabrikken, i Dome of Visions på havnen i Aarhus og i Ebeltoft. I den forbindelse bliver Foreningen Grobund også stiftet.

En tidligere fabrik i et naturskønt område ved Ebeltoft kom til salg og tilbød sig som det perfekte udgangspunkt for et helhedstænkende arbejds- og levefællesskab med iværksætteri og produktion på fabrikken og en gennemtænkt off-grid landsby på jorden ved siden af. 


Det var et kapløb mod tiden at finde folk og penge nok. Vi lavede ansøgninger til kommunen, skrev de første visioner for Grobund, lavede et utal af e-mails og telefonopkald og spredte ordet på de sociale medier. 

Alt sammen i et forsøg på at nå de rigtige mennesker, som havde modet til at kaste sig selv og en god klat penge ind i projektet og drømmen.
 

Efter en masse hårdt arbejde blev fabrikken købt. Vi havde formået at samles 160+ fantastiske mennesker om drømmen. Vi overtog fabrikken i april 2018.

Der blev også indsamlet folkeaktier, se resultatet af dem nederst på siden her.
 

Langsomt, men sikkert slår drømmen rødder.
 

Efter vi var faldet godt til på fabrikken, var det tid til næste skridt mod virkeliggørelsen af levefællesskabet - det var tid til at begynde at købe jord til landsbyen!
Matriklen omkring fabrikken inklusiv Færgegården blev købt i februar 2019 og det var startskuddet til landsbyen! Vi lavede fælles køkkenhave på jorden og et lille kollektiv blev stiftet på Færgegården.

Det næste skridt bliver at købe det stykke land, som ligger mellem Fabrikken og Færgegården - den matrikel er essentiel for realiseringen af landsbyen og vores kommende lokalplan. 

Deler du drømmen om at bo og leve på en anden måde?

Ville du ønske, at du kunne arbejde mindre og have mere tid i livet?

Drømmer du om at bygge og bo anderledes - f.eks tiny house, i ler og halm eller måske verdens sejeste Earthship?

Savner du følelsen af fællesskab?

Drømmer du om gældfrihed? 

Drømmer du om at være selvforsynende i f.eks. strøm og vand?

Er du træt af at svømme i plastik og vil du i virkeligheden helst spise hjemmedyrkede gulerødder?

 

Så er der godt nyt - vi har brug for flere drømmere.

Læs mere om jordkøb her

 

miljøtegning.jpg
bottom of page